Noveller

Vid sidan om min roman så försöker jag skriva noveller när jag får tid och andan faller på. Dels är det väldigt bra träning. På mycket kortare tid kan jag ha en färdig historia som jag kan få feedback på. Det ger ju också oändligt med möjligheter att öva på själva skrivandet. Olika infallsvinklar, karaktärer, genrer osv.

Men det ger ju även en möjlighet att bli publicerad. Även om det absolut inte är hur lätt som helst att få sin novell antagen någonstans så tror jag ändå att det är mycket lättare än att få ett romanmanus antaget. Och om man jobbar hårt och har lite tur så tror jag också att publicerade noveller även ökar chanserna till att ett romanmanus får en ärlig chans. Men vad vet jag? Det är bara vad jag hoppas 🙂

Jag har den senaste tiden skrivit på två noveller. Den ena skickade jag i söndags in till ”Året runt.” En feelgood novell, med lite romans och spänning, om att börja om mitt i livet. Och idag har jag precis skickat in en skräcknovell till Eskapix. Har ju inte riktigt haft några ideér till att skriva skräck men fick en idé som jag tog tag i. Och jag måste säga att det gav blodad tand 🙂 Kommer definitivt att skriva fler skräcknoveller!

Så nu är det bara att vänta och se om jag får något svar. Har ju naturligtvis skyhöga förhoppningar, men försöker hålla förväntningarna realistiskt låga… Sannolikheten att jag får napp direkt är nog inte särskilt stor.

Men man kan alltid drömma. Och det ska man!

2 tankar om “Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s