Läslust tillbaka, check!

Efter att ha påbörjat ett par böcker som markant drog ned mitt lästempo har jag äntligen fått lite fart på läsandet igen!

Har precis läst ut Springfloden av Rolf och Cilla Börjlind. Och här kan vi snacka bihandlingar. Hela boken är som ett helt garnnystan av lösa trådar som alla  på något sätt knyts ihop i slutet. 1987 begås ett mord på en ung kvinna på en strand på Nordkoster. 2011 väljer en ung polisstudent med namnet Olivia Rönning av en slump samma, fortfarande olösta fall, som ett elevarbete. Och där drar det hela igång i en jakt på vad som egentligen hände 24 år tidigare. Till sin hjälp har hon polisen som utredde fallet 1987, Tom Stilton, som efter det hamnat minst sagt fel i livet. Boken är spännande, välskriven och med ett bra driv. Rekommenderas!

Springfloden

Bild från Adlibris

Har också läst Hustrun av A.S.A Harrison. En bok vars problematik faktiskt ligger väldigt nära min egen roman… Vad händer när en människa pressas för hårt? Hur långt är man villig att gå för att behålla det man anser vara sitt? Boken handlar om Jodi som stått ut med sin mans otrohet under många år under vetskapen att det aldrig är några djupare relationer och att han alltid kommer tillbaka till henne. Men när han går ett steg för långt ändras tillvaron markant för dem båda.

Boken var lätt att läsa och jag lockades hela tiden att läsa ett kapitel till. Har sett att den fått blandade recensioner från andra läsare vilket jag kan förstå. Jag kan inte påstå att den var särskilt spännande, mer än något annat är den en psykologisk beskrivning ur de båda huvudkaraktärernas perspektiv. Ångrar inte att jag läste den och gillade den ganska bra. Men skulle kanske inte rekommendera den till vem som helst. Om man är ute efter spänning ska man nog välja en annan bok. Och låt er inte luras av att den jämförs med Gone Girl av Gillian Flynn. Bortsett från att det handlar om en man och en kvinna och att kapitlen växlar mellan de båda så tycker jag inte att de har speciellt många likheter.

Hustrun

Bild från Adlibris

5 tankar om “Läslust tillbaka, check!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s