Regn och rusk

Har varit in en sväng till Uppsala med familjen idag för att avklara några ärenden. Tänkte att det kunde vara kul att komma iväg med barnen en stund. Men hur tänkte jag då? Shoppingrunda i stan med två mindre barn är sällan roligt. Och idag var inget undantag. Vi överlevde dock allihopa utan några större men. Och regnet har öst ner hela dagen, så det var nog rätt dag att spendera inomhus.

Har läst ut ”Outlining your novel” nu och har fått många tips inför planerandet av nästa romanprojekt. Dock känner jag kanske att jag inte har tänkt göra det så extremt grundligt som boken förespråkar. Jag vill nog inte lägga flera månader på att enbart planera innan jag ens kan börja skriva. Men många bra tips tar jag till mig. Bland annat ska jag sätta mig ner och skriva ett gäng ”tänk om” frågor för att komma fram till hur historien ska fortlöpa och vad som ska ligga bakom det som händer. Kommer nog också att försöka mig på att planera in vad som ska hända i alla kapitel från början till slut, med utrymme och möjlighet att ändra mig längs vägen så klart.

Jag tror att jag har ganska bra koll på vart jag vill ta vägen med historien. Har en grund och två bihandlingar, men behöver utveckla alla tre mycket mer. Ska bli spännande att se hur skrivandet blir den här gången då jag planerar och strukturerar mer innan jag sätter igång 🙂

2 tankar om “Regn och rusk

    • Ja, den handlar om att planera ordentligt innan man sätter igång. Mycket om att ställa många ”tänk om” frågor och planera scener och kapitel. För mig som gett mig tusan på att planera den här gången var den inspirerande, även om jag rent praktiskt kanske inte kommer göra så mycket annorlunda än jag redan hade tänkt.
      Ska läsa hennes Structuring your novel nu som jag tror kommer hjälpa mig mer 🙂 Författaren heter K.M Weiland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s