Hur blir det här då?

_140704_14562

Det här är vår baksida just nu. Jag har hört att det ska bli bra, men jag vet inte om jag vågar tro på det. Efter att ha haft nästintill en djungel bakom huset har vi bestämt oss för att försöka få till en fin gräsmatta. Håll tummarna för oss.

I övrigt så har jag kommit halvvägs igenom ”Structuring your novel”, och jag måste säga att det var ett genidrag av mig att läsa den samtidigt som jag planerar nästa romanidé. Den tar upp vändpunkter, klimax, hur man fångar läsaren i första kapitlet osv. Och det är riktigt matnyttigt att läsa den samtidigt som jag funderar hur jag på bästa sätt ska berätta min historia, vilka bihandlingar jag ska ha och hur jag ska avsluta det hela. Varje kapitel jag läser får mig att fundera på hur jag ska kunna överföra det på min idé, och det hjälper mig att tänka igenom varje del av historien och hur jag ska göra det så intressant och spännande som det bara går.

Jag har nu anteckningar till 10 scener och det börjar riktigt klia i fingrarna på mig att börja skriva. Men jag tar det lugnt, is i magen. Vill ha allt genomtänkt innan jag sätter igång. Men snart så 🙂

6 tankar om “Hur blir det här då?

  1. Ungefär så där såg vår baksida också ut när vi precis avverkat en massa träd. Man kan knappt tro det idag, för det ser inte ut som om några träd någonsin stått där 🙂
    Böcker om skrivande kan man lära sig en hel del av. Att skriva, av Stephen King, är min favorit 🙂

  2. Fördelen med att ha allt genomtänkt är att det brukar gå ganska fort att skriva då! (Det tar ju så klart lååång tid att skriva en bok ändå, men åtminstone fortare än om man också måste fundera ut vad som ska hända.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s