Odödlig

Nu har jag läst ut Odödlig av S.J Bolton. Och tyvärr måste jag säga att jag blev lite besviken. Hört många som inte varit förtjusta i de två första böckerna men däremot gillat denna. Och jag får väl då säga att jag är käringen mot strömmen som tycker precis tvärtom 🙂 Jag gillade den inte alls lika mycket som de två tidigare som jag har läst. För varje bok har mer och mer av det jag gillat försvunnit, och den här boken kändes trots att hon skriver bra som vilken dussindeckare som helst. Lite spoilervarning på texten som följer!

I Odödlig har flera pojkar i 10-års åldern försvunnit för att sedan dyka upp döda med kropparna tömda på blod. Pojken Barney som bor granne med Lacey fruktar att han står på tur och lägger all sin tid på att lösa fallet på egen hand.

I tredje boken om Lacey Flint har första persons perspektivet helt försvunnit vilket innebär att man inte kommer huvudpersonen inpå livet som tidigare. Vem huvudpersonen nu är. Svårt att avgöra egentligen, Lacey är inte i centrum på samma sätt som tidigare. I de två första böckerna var intrigen mer spännande och oväntad. Den här boken följer tydligare deckarmallen där alla möjliga misstänkta målas ut för att få läsaren att tro att denne är mördaren på spåren för att sedan i slutet få veta att den skyldige är någon helt annan. Personligen så misstänkte jag den skyldige karaktären då den först introducerades 🙂 Sedan fortskred boken med övertydliga bevis mot alla möjliga andra så att man självklart ska misstänka dem samtidigt som man undrar, kan det verkligen vara så enkelt? Tyckte faktiskt inte heller att den var särskilt spännande. Den var aningen seg.

Boken var på inget sätt dålig, jag tyckte bara att de två första var bättre. Nu ska jag sätta tänderna i hennes första bok, Rov, som är berättad i första person. Något som jag uppenbarligen blivit väldigt svag för 🙂 Det skapar ett helt annat band och förståelse för karaktären tycker jag.

Odödlig

Bild lånad från Adlibris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s