Olycka

Igår stod redigeringen stilla. Anledningen till det var att jag tyvärr var med i en bilkrock på väg hem från jobbet.

Körde ut från parkeringen på en liten bakgata och kom fram till en obevakad korsning med högerregeln. När jag fortsätter fram genom korsningen ser jag till min förskräckelse hur det kommer en bil i full fart från vänster. Hinner inte göra mer än hålla andan och undra hur sjutton det här ska gå. Som tur var hade jag inte speciellt hög fart. Bilen hann nästan passera framför mig innan min front tog i den andra bilens bakdel varpå den bilen snurrar ett halvt varv.

Ingen blev skadad. Våra nya extraljus som min man spenderade hela söndagskvällen åt att montera låg i småbitar över hela korsningen och i princip alla delar på fronten har fått sprickor och kommer behöva bytas. Men bilen är fullt körduglig i väntan på reparation vilket är en lättnad. Kom hem aningen skärrad och mentalt dränerad och tänkte hela tiden: Tänk om jag bara gått på toaletten först som jag tänkte. Tänk om jag bara tagit den andra utfarten från parkeringen som jag tänkte. Tänk om…

Men det finns ingen mening att älta. Det som hänt har hänt och det är bara att gå vidare. Surt bara. Första krocken jag varit med sedan jag tog körkort för femton år sedan.

Men idag har jag tagit mig i kragen och satt mig vid datorn! Eva-Lisa efterlyste igår önskemål om blogginlägg och jag passade då på att önska ett om just redigering 🙂 Och idag har hon skrivit ett jättebra inlägg om hur redigerandet går till för henne. Finns även en bra länk till vad som är bra att tänka på när man testläser andras manus, eller läser sitt eget.

Jag har tagit mig igenom ett kapitel, och nu efter bloggpaus ska jag fortsätta med ett till. Ett steg i taget tar jag mig framåt…

6 tankar om “Olycka

  1. Fy sjutton vad hemskt! Himlans tur att det gick bra med dig! Man blir bra skärrad efter en sådan grej, jag vet. Huua!
    För att skingra tankarna kan du kolla in min blogg. Jag har en utmaning till dig där 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s