Snart där…

Trots extremt lugna sega dagar i jul har jag ändå hunnit med lite redigerande. Ibland har det uppstått en stund med dötid och då har jag genast kastat mig ned vid datorn och gått igenom ett kapitel. Det innebär att jag nu har gått igenom 29 av drygt 40 kapitel. Och jag vågar mig på att säga att jag på söndag ska ha tagit mig igenom ALLA kapitel. Jag ska fixa det, och nu när jag har det i skrift får jag se till att göra det också 😉

Går igenom ett kapitel i taget flera gånger om och gestaltar, miljöbeskriver och utvecklar. Då jag är klar med genomgången ska jag skriva två kapitel till som kommer att förtydliga en del saker som inte gått fram till testläsarna. Kanske blir det till och med tre kapitel. Vi får se. Och när de nya kapitlen är klara ska jag gå igenom hela manuset ännu en gång från början till slut och finslipa och se till att känslan jag vill ha går fram.

Och sedan… Dags att skicka till förlag! Håller fast vid min deadline 1/2. Jag tror att jag fixar det.

Vill ni läsa bra tips om redigering kan ni kika in på Simona Ahrnstedts blogg där hon generöst delar med sig av hur hon redigerar sin kommande roman. Mycket bra!

4 tankar om “Snart där…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s