Följebrev

Nu börjar jag närma mig inskick med stormsteg och börjar då fundera över en hel del praktiska detaljer. Kanske kan ni som skickat förlag till manus hjälpa mig med svar?! 🙂

Dels funderar jag på när man skickar manus via e-post. Skriver man då sitt följebrev direkt i mailet, eller ska man bifoga ett eget dokument för följebrevet också? Hur har nu gjort?

Och om man nu har en blogg och författarsida på Facebook, ska man lämna med de adresserna i följebrevet? Kan det vara bra att visa att man är engagerad med att nå ut och vad man gjort tidigare, eller är förlagen ointresserade av sådant?

Funderar också på hur mycket man ska skriva om handlingen i följebrevet. Av vad jag har förstått ska följebrevet vara ganska kort, högst en A4. Så hur mycket har ni nämnt av handlingen? Räcker det med några sammanfattande meningar i stora drag?

Väldigt tacksam om ni som har erfarenhet av detta vill svara 🙂 Och om någon kan tänka sig att läsa igenom mitt följebrev och komma med förslag på förändringar får ni gärna hojta till!

 

8 tankar om “Följebrev

  1. Jag skrev följebrevet direkt i mailet men bifogade det också som word-fil vilket jag informerade om sist i mailet. Jag hänvisade till min blogg i följebrevet. Vad gäller handlingen skrev jag som en baksidestext med syfte att avslöja lite av handlingen men framförallt locka till läsning. Jag kan kika på ditt följebrev om du vill, du hittar min mailadress på bloggen, men jag har ju inte blivit utgiven så det kanske finns andra som är bättre! 🙂

  2. Jag bifogade mitt följebrev som en fil och skrev det inte i mailet. Och skicka gärna med adressen till din blogg. Ur marknadssynpunkt är det bra att visa förlagen att man gärna visar sig utåt genom blogg och andra sociala medier.

  3. Jag skickade med följebrevet som en fil och hänvisade till min blogg. Svårt att veta vad som är bäst. Tror att det är innehållet som räknas i slutändan. Jag läser gärna ditt följebrev. Om du vill kan du maila det, hoppas jag kan tillföra något!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s