Omdöme

Så kom det till sist. I söndags fick jag ett mail med utlåtandet från lektören. Hela 16 sidor. Och även om jag vill veta vad jag kan göra bättre och är glad för den konstruktiva kritiken så kan jag inte undgå att känna mig något nedslagen vid tanken på att arbeta igenom det en gång till. Jag vill ju bli klar!

Jag ska läsa igenom utlåtandet igen och spalta upp vad det egentligen är hon tycker behöver åtgärdas. Därefter ska jag känna efter om det hon tagit upp är saker som jag själv vill åtgärda. En del av det hon skrivit känner jag direkt att jag borde fixa, annat kanske jag inte är riktigt lika sugen på. Jag hade specifikt bett om att fokus skulle ligga på just fördjupningen av karaktärerna. Tyvärr har hon i stället lagt fokus på strukturen och snuddar bara lite lätt vid karaktärerna. Men några tips har jag fått för att få liv i framför allt min manliga karaktär som varit det stora problemet.

Lite positiv feedback har jag ju fått också. Hon tyckte att manuset var annorlunda och spännande. Ett melodiöst och nyanserat språk, och en stark idé som är svår att få till med en fungerande handling vilket jag ändå lyckats bra med. Hon tyckte också att manuset var en variation av en genre som hon vill kalla romantic suspense, vilket enligt henne var sällsynt i svenska manus. Kom igen förlagen, då måste ni ju nappa! 🙂

Så, vi får se när jag orkar ta tag i det här då. På semestern tänker jag inte göra det. Men kanske hinner jag en vända till med manuset i juli för att sedan skicka det till förlaget i augusti.

Den som lever får se… 🙂

image

8 tankar om “Omdöme

  1. Ojojoj, 16 sidor – då har du att göra! Lite synd att det inte var så mkt fokus på karaktärerna som du hoppats men om du mailar henne och frågar så kommer hon garanterat svara mer utförligt! Det låter som en bra idé att fundera ordentligt på vilka delar du håller med om och vilka inte, förhoppningsvis väljer du ut precis de som gör manuset så bra att (minst) ett förlag nappar!

    • Haha, det är inte så illa som det låter 🙂 Det är främst tre punkter som hon förklarat väldigt utförligt. (Med dubbelt radavstånd 😉 )
      Jag har tänkt att jag ska maila tillbaka med några frågor som jag vill ha lite utförligare förklaring till.

  2. Jag håller med Charlotte. Maila tillbaka frågor på det du ville bolla från början. Kul att hon skrev så där om själva handlingen. Jag håller tummarna att förlagen nappar.

  3. Det kan tyckas övermäktigt det första när man läser lektörens utlåtande men när man låtit det sjunka brukar det kännas bättre och inte så mastigt. Givetvis gör du bara de ändringar som känns rätt för dig. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s