Skrivlust

Åhhh! Varför ska det komma så många roliga tävlingar då jag verkligen inte har tid att ta på mig mer att skriva?

I höst producerar Fantastikportalen en antologi i samarbete med Booqla, och nu kan man tävla om en av två platser. Jag är så sugen på att försöka få till en riktigt bra skräcknovell och skicka in. Men en novell på uppåt 40 000 tecken innan 31 juli? Nu när jag har så mycket annat att avsluta… Jag får nog tyvärr ligga lågt med det. Ska ändå tillåta mig själv att fundera på saken, och skulle det dyka upp en grym idé så kanske det går att få till ändå… 🙂 Har ni mer tid för noveller än vad jag har just nu så hittar ni information om tävlingen här.

Sedan har Hemmets veckotidning också utannonserat en kortroman-tävling med en prissumma på 10 000 kr. En längre berättelse i två eller tre delar där varje del är högst 20 000 tecken lång. Mm… Också ganska sugen 🙂 Där har vi ju lite längre tid på oss, sista dag att skicka in är 15 augusti. Här hittar ni mer information om den.

Jag ska fundera lite på båda så får vi se vad som händer. Får man en bra idé så är det ju synd att gå miste om chansen.

Någon annan som tänkt delta i dessa tävlingar? (Eller är konkurrensen låg… 😉 )

image

10 tankar om “Skrivlust

 1. Jag har kommit av mig lite vad det gäller tävlingar, chansen att vinna är minimal om man skriver på någon annans villkor. Nu skriver jag bara på det jag vill, men man vet aldrig vad om händer framledes!

 2. Jag är också sugen på Fantastikportalens tävling. Bidraget ska vara inlämnat 31 augusti, inte 31 juli som tur är 🙂 Har samma problem här att få till en idé.

 3. 40 000 tecken är inte så mycket som det låter. Runt 7000 ord. Det kan man nog skriva på några dagar om man bara har idén.

  • Absolut, det är fullt möjligt. Problemet är bara att komma fram till den där sammanhängande idén 🙂 Ett annat problem är romanen som ska redigeras, och de tre novellerna som jag redan åtagit mig att skriva… Jag vill ha mer tid! 🙂

 4. Jag funderar på Hemmets veckotidning, om jag skulle bli fasligt skrivsugen på min semester. Men egentligen har jag inte tänkt skriva ett enda ord mellan 15 juni och 15 augusti! )

  • Jag hade egentligen inte tänkt skriva ett ord jag heller på semestern. Men nu sitter jag med slutspurten av superhjältenovellen 🙂
   Vad det gäller tävlingarna så lutar det mer och mer åt att jag står över. Vill satsa allt på min roman som jag verkligen, verkligen vill få utgiven!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s