Hjärtproblem och barndomsminnen

image

Är det någon som behöver research kring hur det känns att få en hjärtinfarkt? I så fall rekommenderar jag starkt att ni spelar Ali Baba och kamelen. Ett illasinnat tortyrredskap som garanterat ger hjärtproblem om man inte redan har det… 🙂 Idag är jag ledig och det verkar ha blivit tradition att spela sällskapsspel med sonen, så det har vi ägnat oss åt. Är en underbart vacker höstdag här så vi ska nog ta en vända ut strax och njuta av solen när den visar sig.

Förra veckan såg jag en bild av ett omslag till en Virginia Andrews bok på instagram och massor av känslor vällde upp inom mig. När jag var liten köpte min mormor alla Virginias böcker och jag fick låna dem av henne. Tror att det här var när jag gick på mellanstadiet och jag blev så förtrollad av böckerna som ofta handlade om tjejer med fattig och eländig uppväxt som efter att deras föräldrar dött i någon tragisk olycka fick flytta in oss enormt rika och otroligt elaka släktingar där de blev förälskade i någon de absolut inte fick vara tillsammans med. När min mormor dog fick jag alla hennes böcker men tog aldrig med mig dem när jag flyttade hemifrån. Så när jag var hemma i Gävle i helgen bestämde jag mig för att leta efter dem och hade turen att hitta dem prydligt nedpackade i en kartong i en garderob. Så nu står de uppställda i bokhyllan i mitt skrivrum/kontor. Vet inte om jag vågar läsa om dem, kan tänka mig att känslan inte blir densamma så många år senare, men jag kan titta på dem och minnas. Och kanske läser jag någon igen 🙂

Är det någon mer som försjunkit i Virginias böcker som ung? Eller fanns det någon annan författare eller serie som ni minns med värme?

image

10 tankar om “Hjärtproblem och barndomsminnen

  1. Vindsträdgården, är det den om fyra syskon som tvingas leva instängda på en vind av elaka släktingar? Om det är den minns jag den än idag.

  2. När jag var yngre (ok inte barn men ung) så läste jag mycket Victoria Holt. Det var mysrys, för vuxna. De hade ungefär samma upplägg, haha. Fast oftast var det att den unga obemedlade kvinnan som plötsligt blev föräldralös fick jobb som guvernant i ett fint hem och såklart förälskade sig i helt fel man och på något vis råkade i livsfara! Underbart! 🙂 Jag minns dem med värme, dock vill jag inte läsa om dem nu när jag själv skriver, jag skulle förmodligen inte se dem med samma ögon nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s