Röda trådar eller trassliga garnnystan?

image

Idag har jag varit i farten igen och är med i Östra Uppland som är en gratistidning som delas ut till drygt 14 tusen hushåll. Samma reporter och samma ägare till tidningarna, därav två artiklar 🙂 Har varit ledig men dagen har gått i ett med maskerad, läkarbesök med barn, uthämtande av paket, lämna böcker i bokhandeln och vaccinering av kattunge. Under maskeraden har jag dock fått en hel del skrivet och dagens resultat slutar på 4300 ord vilket jag är väldigt nöjd med.

I mitt manus som jag jobbar på nu har jag ansträngt mig ganska mycket för att skapa intressanta bakgrundshistorier till mina karaktärer för att ge dem djup och för att ge fler dimensioner till berättelsen. Jag inser nu när jag skriver på andra versionen att det blir ganska mycket att hålla reda på. Dels för att få med allt det som jag har tänkt mig, men också för att hålla fokus på det som faktiskt är historien.

Ibland undrar jag om jag kanske blandar in för många delar. Kanske blir det bara rörigt och splittrat? Samtidigt tycker jag ju att de olika spåren ändå smälter samman på något sätt. I mitt senaste lektörsutlåtande på förra manuset fick jag som råd att se till att det framgår ordentligt vad som är huvudkonflikten. Att det ska vara tydligt för läsaren redan från början. Och det försöker jag tänka på nu. Att det som är den stora konflikten och det som driver handlingen framåt ska vara en tydlig röd tråd som dominerar manuset. Tror att det lyckas ganska bra eftersom jag lagt till en prolog som har full fokus på huvudkonflikten 🙂 Sedan får allt det andra vara spännande utfyllnad på vägen. Tycker ändå att det är kul med en bred historia som inte bara följer ett spår. Tycker att det ger lite mer liv till det hela.

Hur gör ni när ni skriver och tycker ni att det blir rörigt när man blandar in för många olika fokusområden? Har ni många bihandlingar och har ni något knep för att hålla reda på trådarna?

image

Så glad över att katterna har funnit varandra och fungerar bra ihop

2 tankar om “Röda trådar eller trassliga garnnystan?

  1. Jag har inte hört något om att det skulle vara för mycket eller för lite av intriger så det har jag lite svårt att svara på egentligen, utan det är sådant som jag funderar på mest på egen hand…
    Trist med din refusering. Läste på Debutantbloggen för någon vecka sedan om hur många gånger stora författare blivit refuserade. Tänkte då att visst, det funkar väl att bli refuserad 38 ggr i ett land som USA eller Storbritannien där det finns så många fler förlag. Hoppas du hittar en väg och ork att fortsätta, antingen själv eller via ett förlag 🙂

    • Tack så mycket! Mina nya idéer ger mig energi att fortsätta, men det skulle vara så sorgligt om mitt första manus går om intet.
      Jag får klura på det senare vad jag är villig att göra på egen hand 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s