Fira med stil

Jag har funderat mycket på det här med releasefest på sistone. Ett tag var jag inne på att försöka ordna något mer centralt för att de som vill komma ska kunna ta sig dit till fots. Funderade då på att fira releasen med en signering på den lokala bokhandeln, men då ska ju de ha del av vinsten vilket kanske är dumt när man vill bjuda in alla man känner. Kom då att tänka på biblioteket i stället, men de har inte svarat trots två kontaktförsök.

Nu har jag nog så gott som bestämt mig för att boka bygdegården där jag bor och bjuda in alla jag känner. För fira vill jag ju göra! Jag vill definitivt ha en fest och fira att tre års arbete har resulterat i en bok som jag hoppas att någon ska vilja läsa. Så det får bli så, med dryck och tilltugg. Typen av tilltugg beror lite på hur många som kommer tror jag 🙂

Det är ju ett tag kvar än, men det gäller att planera och vara ute i tid. Så nu vill jag gärna ha era bästa releasetips! Hur roar man gästerna på bästa sätt? När ni själva har varit på releasefest, vad har ni då uppskattat mest med tillställningen? Vilka aktiviteter kan man ha för att gästerna inte ska bli stående och uttråkade?

Tar tacksamt emot alla tips! 🙂

10 tankar om “Fira med stil

 1. Vad skumt att bibblan inte ens kan besvära sig med att svara.
  Jag har ju kört mina fester på bibblan här och då har först någon ur personalen läst en bit ur boken (eftersom jag inte högläser själv). Därefter har jag berättat lite om varför jag skrivit boken, etc och sedan brukar jag öppna för frågor. Många gånger är läsarna mer nyfikna än man kanske tror och faktum är att just frågestunden brukar ta mest tid.
  Oavsett vad du väljer att göra på din release så är jag helt säker på att det kommer att bli kanonbra! 🙂

  • Ja, jag tänkte i min enfald att biblioteket skulle säkert vara intresserade av att ordna i alla fall något. Men tydligen inte… Lite högläsning och frågestund är ju alltid bra! 🙂

 2. Kan du hyra bygdegården gratis är det kanske det bästa alternativet. Bara alla kan ta sig dit, speciellt om du bjuder människor från andra delar av landet. Jag var bjuden till en release långt ute i obygden och det gick visserligen tåg dit men bara ett i timmen och det sista gick relativt tidigt så hade jag åkt hela vägen dit hade jag inte kunnat stanna speciellt länge.Plus att man måste ta en liten läskig lokalbuss mellan tåget och stället som gick ännu mer sällan. Det gick av förklarliga skäl bort. Så det är mitt tips. Förlägg festen på en plats det är lätt att ta sig till, även kommunalt för de som vill ta sig ett par glas bubbel eller vin (om du har det).

  • Det är det som är problemet med bygdegården… Perfekt lokal men man måste ta bilen dit. Därför hade biblioteket varit bättre. Å andra sidan bor vi på en liten ort på landsbygden så de flesta är ju vana att ta bilen när de ska iväg någonstans.
   Jag tror att det får bli ett lokalt firande av boken för de som bor i närheten och jag får nog bunkra upp med alkoholfritt 🙂

   • Men kan det inte finnas någon annan lokal då? Det kan ju vara en butik eller ett café eller liknande. Annars kanske du får se den procent bokhandeln får som ”lokalhyra”, eller tar de det med, separat?

   • Mm, jag tänker så det knakar 🙂 Finns ju ett par fik och bokhandeln. Bokhandeln är ju rätt liten också och jag känner att det kanske blir lite opersonligt. Men jag har ju gärna ett separat signeringstillfälle där 🙂
    Jag får lista alla möjligheter och fundera på vad som fungerar bäst. Mina bästa ställen ligger dock på bilavstånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s