Det börjar arta sig

Oj, vad jag har grubblat och grubblat den senaste tiden. Hjärnan arbetar på högvarv utan att jag egentligen bett den att göra det, och jag börjar närma mig en lösning på problemet med det nya manuset. Egentligen kommer jag kunna behålla det allra mesta. Jag kommer dock ändå behöva skriva om allt från början för att få en en ny vinkling på det hela, men jag ser det bara som ett redigeringssteg där jag också får möjligheten att göra allt mycket bättre och strama upp texten.

Bihandlingarna fungerar och kan egentligen behållas som de är, även om den ena behöver justeras lite grann. Huvudintrigen däremot är det som jag har fått tänka igenom. I stora drag är den densamma, men jag har fått tänka igenom orsaker och bakgrund och drivkraft vilket gör att historien får en ny vinkling som också blir bättre. Det blir mer vettigt, förhoppningsvis mer spännande och det knyter allt samman på ett mycket bättre sätt.

image

Så här ser arbetsrummet ut då jag satt upp alla kapitel på postit-lappar. Nu håller jag på gå igenom vilka kapitel som stryks helt och vilka som behöver justeras, och vilka nya som ska till. Samtidigt har jag skrivit ned ett antal frågetecken som jag behöver komma på bättre lösningar på. Därefter ska jag skriva en ny kapitelöversikt med ny info om varje kapitel för att sedan skriva om allt på nytt. Planen var att vila i maj, så jag satsar på att starta omskrivningen i juni och ser till att planera allt så noga jag kan innan dess.

Men det ska bli kul! 🙂

 

6 tankar om “Det börjar arta sig

 1. Vilken fint och inspirerande arbetsrum 🙂 Och vad mycket böcker!
  Det låter spännande, jag har haft liknande funderingar kring hur min egen omskrivning ska se ut framöver. 🙂 Är ju snart klar med andra utkastet.
  Det ser jätteläckert ut med alla postitlappar. Gillar! Du verkar ha en tydlig plan.

  • Tack! Ja, det börjar bli fullt på hyllan 🙂
   Visst gäller det att planera, jag försöker nu tänka igenom allt så bra det bara går innan jag sätter igång för att få det så färdigt sim möjligt efter den här vändan. Inga lösa trådar 🙂
   Lycka till med ditt eget planerande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s