Nedräkning

Nu börjar nedräkningen! Vänder snart blad i almanackan och då blir första semesterveckan synlig. Som jag längtar… ”Bara” fyra veckor kvar att jobba. Har haft fullt upp i helgen med biobesök, restaurangbesök, golfträning, lekdejt och morsdagsfirande. Så absolut ingenting har producerats.

Visst är det jobbigt när man fastnar i den här skjuta-upp-fasen? Varje dag tänker jag på allt som jag borde göra, och varje dag tänker jag att jag tar det i morgon i stället. Lägger mig i uterummet och läser en bok i stället. Och nog för att läsa böcker är en alldeles utmärkt syssla i uterummet, men det blir inget skrivet av det.

Så idag tog jag mig till sist i kragen. Jag har gått och funderat på omskrivningen mycket nu, men till sist blir det alltför abstrakt. Jag känner att jag behöver få en översikt av läget för att komma vidare. Så nu har jag påbörjat den nya kapitelöversikten. Skriver några rader om vad kapitlet innehåller samt några punkter om vad jag vill få fram i kapitlet. Vad fokus ska ligga på helt enkelt. Insåg på detta sätt att jag har en del att fundera på kring mitten av berättelsen och slutet. Inga stora grejer alltså… Suck. Tids nog faller det nog på plats. Jag måste fundera lite mer över själva bakomliggande händelserna som läsaren aldrig riktigt får veta, får jag grepp om det så vet jag nog också hur jag ska fylla hålen.

Så… Inte redo att börja omskrivningen än. Men jag närmar mig 🙂

4 tankar om “Nedräkning

 1. Omskrivning, ett tungt ord tycker jag. Börja om på nytt utan att hamna i gamla hjulspår, pust det kräver rätt människa för det.

  Och jag får känslan att du är det, du är på gång och snart kan du inte hålla dig och börjar. Känns som om du har drivkraften.

  • Tack för peppande ord! Omskrivning är tufft, det tar tid. Men samtidigt blir resultatet i slutändan något bättre, så jag tycker att det är värt det 🙂 Gäller att komma på hur man ska göra det på bästa sätt bara…

 2. Vad ordentlig du är. Låter som du kommer få fin överblick när du gör så med kapitlen. Smart.
  Skjuter också skrivandet lite framför mig och börjar ta det med ro. Att jag inte blir klar så snabbt som jag tänkt alltså 😉

  • Jag försöker för att få någon ordning på allt 🙂 Tyvärr ser jag nu också de stora hålen som jag inte riktigt vet hur jag ska fylla… Men det kommer väl tids nog 😉
   Visst är det lätt att skjuta på det, det finns ju så mycket annat man kan göra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s