I startgroparna!

Trött. Så himla trött. Man ska inte klaga på värmen, men när luftkonditioneringen på jobbet är trasig så blir det tungjobbat. Förhoppningsvis är det mer drag i morgon.

I morse satt jag här hemma innan jobbet och kände mig ganska uppgiven. Ju mer jag tänker på hur allt ska knytas ihop, desto snurrigare blir jag och desto mindre vet jag hur jag ska lösa det. Men helt plötsligt insåg jag att jag behöver ju faktiskt inte skriva allt i rätt ordning. Berättelsen kommer att växla mellan nutid och återblickar som förklarar bakgrunden, och det känns som att jag verkligen behöver få bra grepp om återblickarna för att kunna få de andra bitarna på plats.

Så jag börjar helt enkelt med att skriva återblickarna i kronologisk ordning! Och arbetar mig fram till nutid 🙂 Förhoppningsvis hjälper det till att få allt på plats. Om inte så fortsätter jag sedan med de scener som känns starka och jobbar vidare därifrån. Jag har alltid skrivit alla delar i den ordning det ska vara så det här blir nytt för mig. Men jag tror att det är det som behövs just nu då jag fastnat. Jag behöver komma igång och känna på tonen, lära känna karaktärerna mer och tänka mig in i hur allt borde utveckla sig.

Så planen är att börja i morgon, så får vi se hur det går. I ärlighetens känner jag mig inte helt säker på vad det blir av det här, men jag har lovat mig själv att ge omskrivningen en chans så får vi se hur det blir.

Skriver ni kronologiskt eller väljer ni vilka scener ni skriver först?

image

Fler som njuter av kvällssolen

2 tankar om “I startgroparna!

  1. Det är lite blandat. Om jag har en sekvens i boken som jag är helt klar över hur den ska vara så kanske jag prioriterar en biten och sen går tillbaka till avsnitten innan och efter. Sen blir det ju oftast en massa hoppande fram och tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s