Slutspurten

Min älskade skrivtid fortsätter att lysa med sin frånvaro! Pga sjukdom på jobbet försvann skrivdagen i torsdags och jag har sedan haft fullt upp med annat. Nu är min make bortrest tre dagar vilket innebär att jag utan dåligt samvete kan parkera mig vid datorn på kvällarna när barnen lagt sig. Det gäller ju bara att man har någon energi kvar vid det tillfället… Idag har jag dock skrivdag och tack vare ett utvecklingssamtal kommer jag att hämta barnen lite senare och får därmed ett par timmar extra att skriva. Har redan skrivit ett par tusen ord och hoppas på att hinna med lite mer efter lunch.

Nu börjar jag gå in på slutspurten! Om man ser manuset som uppdelat i tre akter så går jag nu in på tredje akten. Det är nu allt ställs på sin spets och når ett klimax och en uppgörelse. Det är också nu jag ska avslöja hur allt ligger till för läsaren, men när? Och hur? Det får ju inte bli för tidigt eller för mycket så att hela slutet blir förutsägbart. Som tur är sätter jag inte alltför stor press på mig själv gällande det här utan tillåter mig själv att skriva ett dåligt slut 🙂 Allt ska så småningom skrivas om och jag räknar med att både det ena och det andra kommer att ändras under arbetets och ibland behöver man skriva något dåligt för att veta hur man ska göra det bättre!

Förutom manus har veckans skrivtid även gått åt till att ta fram författarbilder, text till författarbiografi och svarat på intervjufrågor. Roligt när det händer grejer!

Min agent(älskar att kunna skriva det 🙂 ) har under några veckor gästbloggat på Svensk Bokhandel. I sitt sista inlägg skrev hon om känslan att upptäcka nya författare och nämner mitt manus Emma som exempel 🙂 Här kan ni läsa inlägget.

 

 

Annonser

6 tankar om “Slutspurten

 1. Jobbigt när skrivtiden försvinner, men kul när det händer saker mest hela tiden 🙂 Just den här tiden innan boken släpps är så himla rolig tycker jag. Alla små milstolpar att bocka av. Har du fått något datum för Emma förresten? Det ska bli så himla spännande att få läsa den 🙂 Men nu är det alltså bok 3 du skriver på? Jisses, isf är du verkligen produktiv. 🙂

  • Ja, det är tråkigt när en hel dag går bort, men förhoppningsvis får jag igen den en annan gång.
   Visst är det kul när det händer grejer! Livar upp vardagen lite 🙂
   Vad spännande med släppet! Ja, det är kul när det närmar sig och punkter betas av.
   Har inget datum än, har bara hört hösten. Så jag väntar spänt på att få veta när 🙂
   Det är tredje manuset, ja… 🙂 Jag är nog ganska produktiv. Försöker passa på att tänka framåt när jag har möjligheten, snart blir det redigering av Emma 🙂

 2. Imponerande hur mycket du hinner mellan arbetsliv och föräldraskap! Det låter riktigt riktigt lovande med Emma, läste inlägget på svb 👍🏻 Säger som Katarina: Ser fram emot att läsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s