Mjukstart

Idag är ingen vanlig dag, för det är min mans födelsedag! Så idag har jag och sjuklingen här hemma bakat kakor och muffins till kvällens firande. Älskar när huset bakar av nybakat.

Idag har jag också tagit första steget i redigeringen! Det är ju svårt att bara kasta sig in i det, om inte omöjligt. För det första är redigering inte min favoritsysselsättning, även om jag älskar hur det sakta men säkert blir bättre. För det andra var det ett bra tag sedan jag var uppslukad av det här manuset och det tar lite tid att sjunka tillbaka in i det. För det är det jag behöver göra. Det känns som att förändringarna behöver malas en stund i tanken innan jag kan sätta igång.

Jag har nu skrivit en lista med punkter över vad jag behöver åtgärda i första steget innan jag skickar in manuset på nytt. Nio punkter blev det, en del kräver mer grubblande än andra, och idag har jag börjat med att åtgärda ett åldersproblem som uppstått då jag plötsligt ändrade åldern på min karaktär men missade att ändra i tillbakablickar… En del årtal har därför ändrats och med det även referenser som inte längre passade in. I och med denna genomgång har jag väckt det mesta till liv i tanken igen, hittade även en referens till ett kapitel som inte längre fanns kvar, så det var ju tur att jag upptäckte det…

En punkt i taget ska jag ta mig igenom detta! Det ska nog till och med bli lite roligt 😉

6 tankar om “Mjukstart

  1. Struktur kan ju underlätta redigerandet. Det brukar funka för mig om jag försöker följa en plan. Men visst händer det att jag far iväg i annat ibland och känner mig extremt ofokuserad. Jag tror nog du kommer in i det snart. Lycka till!

  2. Nej, redigering kan man inte bara kasta sig in i. Det kräver viss eftertanke och funderingar, det är ju nu manuset ska pustas och bli bättre 🙂 Det låter bra med en lista. Själv har jag bytt kön på en av mina karaktärer så det gäller att hålla tungan rätt i mun, precis som när man ändrar ålder/hårfärg/kroppsbyggnad/favoritdrink osv.osv.

    • Visst är det så, ve och fasa om man skulle göra något förhastat och göra allt sämre😬
      Jag tror också på listor, uppenbarligen 🙂 , tror det är bra med en överblick och att se att det går framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s