Skattkammare

Jag fastnade väldigt tidigt för allt som var läskigt. Från nio års ålder började jag se på skräckfilmer och det var nog tack vare det som jag kom igång med läsningen. Det var nämligen när jag upptäckte Stephen Kings spännande framsidor i min styvmammas bokhylla som jag insåg att skräck även gick att läsa. Med hjälp av hennes samling läste jag Cujo, Varsel, Jurtjyrkogården med flera och därmed var min favoritförfattare utsedd. När jag på gymnasiet var tvungen att läsa en bok på engelska och snubblade över Dean Koontz på Stadsbiblioteket var favorit nummer två ett faktum. När jag ser tillbaka kan jag se att dessa två varit en stor inspiration i mitt liv på många sätt.

För en tid sedan tänkte jag tillbaka på de här läsupplevelserna och sörjde lite grann att jag inte ägde böckerna själv, även om jag har en hel del andra böcker av honom. Sökte runt i nätbokhandeln men insåg att de flesta av de här gamla böckerna inte fanns att köpa längre. Som tur var kom jag att tänka på Tradera och efter en veckas budläggande har jag nu införskaffat alla de klassiker som jag minns från barndomen 🙂 Är så glad, även om böckerna är gamla med gulnade sidor. Gillar verkligen de gamla omslagsillustrationerna.

Vad har ni för relation till Stephen King? har ni läst de gamla böckerna?

 

13 tankar om “Skattkammare

 1. Jag läste, precis som du, Stephen King som liten. Kommer ihåg att jag läste Jurtjyrkogården någon gång i lågstadiet, kanske i trean. Tyckte den var galet läskig! Läste om den i somras och den är fortfarande lika läskig 🙂 Har också flera av de där gamla utgåvorna i min bokhylla, men har även några av de nyare utgåvorna, tex Lida. Älskar Stephen King 😁😍

  • Jag också 😍 Blir så glad bara av att titta på de här gamla böckerna, men ska läsa dem igen också 😉 Jag får fortsätta att leta klassikerna för att utöka samlingen! Saknar bland annat Lida, Carrie, Christine och Eldfödd.

 2. De där böckerna hade jag för många år sedan. Ångrar att jag sålde dem till ett antikvariat. Blir nostalgisk när jag ser de där gamla välbekanta bokryggarna 🙂

 3. Min första King var Carrie i högstadiet/gymnasiet(?). Sedan läste jag hans Att Skriva typ 10 år senare och och ville läsa mer. Det blev Pestens tid som jag tyckte var så bra att jag tänkte att bättre King än så här kan det väl inte bli. Så jag har bara läst Varsel efter det. Men Det ligger här hemma och väntar. 😉

 4. Åh! Det hade varit roligt att läsa om Stephen Kings böcker som vuxen, som skrivande vuxen i synnerhet. Lida och Dolores Claiborne är mina absoluta favoriter, men har bara sett dem på film… Kathy Bates är ju magisk i båda.
  Gav för ett år sedan bort en massa böcker, bland annat flera Stephen King, synd att jag inte sparat dem men flera finns som e-böcker på vårt bibliotek.

  • Själv älskar jag Stanley Kubricks The Shining 🙂 Vi får se hur många böcker jag orkar jaga. Synd att du gett bort dina böcker! Jag önskar att jag sett till att skaffa dem redan då det begav sig. Man får många minnen bara av att titta på dem 🙂

   • The Shining är stoff för mardrömmar, usch. Men bra!
    Ja, bara omslagen påminner om läsupplevelserna, det är bra betyg bara det. Det är säkert många som fått sin första skräckläsupplevelse med Jurtjyrkogården. Hoppas du hittar böckerna du är ute efter, även om det tar en stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s