Startklar

Hej på er, här blev det lite längre påskledigt än planerat!

Efter det som hände i Stockholm tappade jag lite lusten att göra något överhuvudtaget, allt annat kändes så futtigt. Detta blandat med flera veckor av sjuka barn har gjort att det heller inte funnits mycket att skriva om. Skrivdagarna har slukats av annat.

Nu börjar min egen förkylning sakta släppa och det börjar krypa i kroppen att få saker och ting uträttade! Som vanligt räcker inte tiden till allt jag vill göra och jag vet inte vilken ände jag ska börja i, så jag gör som jag brukar och skriver en lista 🙂 Nya manuset ska skrivas ut och planeras mer grundligt, men jag väntar även tillbaka manus nummer två från redaktören vilken dag som helst så det återstår att se när tiden finns. Läshögen har även den växt och jag får börja prioritera det som krävs som research för mitt nya manus. Ett manus som jag nu längtar efter att få sätta igång att skriva om! Tid är bra, och tid från sin text göra att tankarna spinner vidare och hittar nya vägar. Jag har fått nya tankar kring mina karaktärer och är ivrig att få sätta igång.

Påsken har spenderats i Malmö som sig bör. Pga sen bokning och hutlösa priser på tåg och flyg har vi bilat ned, vilket vi kanske inte gör om med en hemresa på påskdagen… Startade hemresan kl 11.30 och kom hem kl 22… I övrigt var det en väldigt trevlig påsk!

Hur har ni haft det över påsken? Har ni fått någon ledighet?

Årliga påsktavlan! I år saknade vi dock en av familjerna…

3 tankar om “Startklar

 1. Mycket som händer med helnya och nygamla manus, heja!
  Här har vi inte rest i påsk, bara vilat, sträckläste Sture Bergwalls bok ”Bara jag vet vem jag är” och åt för mycket påskgodis. Den var för övrigt väldigt intressant, bra research om du skulle skriva om psykiatrisk ”behandling” av värsta sort.
  Vilka böcker läser du som research?

  • För mycket påskgodis blev det helt klart här också… Men det hör väl till 😉

   Jag försöker hitta tid att läsa en del böcker jag köpt om seriemördare skrivna av människor som haft kontakt med seriemördare. Vill lära mig mer om hur de uppfattas av omgivningen, deras bakgrund och försöka förstår mer om vad som driver dem att göra det de gör om det nu går att säga. Har börjat på Ann Rules The stranger beside me om Ted Bundy men det går ganska segt. Har också My life among the serial killers av psykologen Helen Morrison som arbetat med dömda mördare och brevväxlat en del med några, samt Monster av Michael Dahlen om några av de största seriemördarna. Måste bara hitta tid att läsa… Sture Bergwalls bok låter ju helt klart intressant så jag får kanske lägga den till högen 😉

   • Lite boktips, tackar! De tar jag med mig, även om jag nog aldrig lär skriva om ämnet som sådant så är den ändå intressant, psykologin bakom alltså.
    Ja du, godis i överflöd, blä! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s