Ljusare tider

Sol, värme, ljusa kvällar. Nu är årstiden då man undrar hur sjutton man ska få något skrivet här. Det finns ju så mycket annat att göra! Vilket så klart märks även här på bloggen där det blir allt glesare mellan inläggen… Planen är ändå att skriva om mitt nya manus under sommaren, och tanken är att börja vilken dag som helst nu. Kanske i morgon. Annars definitivt på tisdag. Eventuellt 😉

Håller ni igång skrivandet under sommaren eller tar ni semester från datorn?

I tisdags var jag i alla fall ned till Malmö för att träffa mitt förlag Bokfabriken för första gången. Om vi bortser från att valet att resa med tåg inte var det mest genomtänkta(en halvtimme sen ned och fast tre timmar i Mjölby på vägen hem…) så var det jättekul att få träffa alla. Det pratades om baksidestext, omslag, titel, press och mycket mer. Nu är jag otroligt förväntansfull inför hösten och den färdiga boken som är beräknad att släppas i slutet av augusti. På tisdag blir det en ny sväng till Stockholm för att ta nya författarbilder. Välbehövligt och lite småpirrigt då det alltid känns lite konstigt och ovant att bli fotograferad.

Totalt slut i hela kroppen är jag nu efter en otrolig helg med högsommarvärme, båttur och mors dags-firande. I morgon väntar nya vecka och måndag med nya, friska tag!

Annonser

8 thoughts on “Ljusare tider

 1. Vilka fantastiska dagar☀️😀Förstår att du är färdig men säkert också peppad med allt spännande som händer! Jag åker på semester snart, då kommer jag testläsa ett manus för första gången (kul!) och vad gäller mitt nya manus kommer jag fylla i luckor i intrigen, innan jag i höst börjar skriva på det på allvar. Ha det gott!

 2. Så spännande att träffa förlaget! Det är någonting jag hoppas få göra i framtiden 🙂
  Jag skriver som bäst under de ljusa månaderna, då har jag lite extra energi så jag passar på! Under vintern är det så otroligt svårt att hitta orken och inspirationen tycker jag. Min plan är att skicka ut manuset till testläsare så snart jag bara kan och förhoppningsvis ha fått in några kommentarer så att jag kan redigera under semestern. Ingen rast, ingen ro.

  • Ja, det var riktigt roligt att få träffa dem 🙂
   Hm, jag har ju också mer energi och ork under det ljusa halvåret, men får svårare att ta mig tiden då… Finns ju så mycket annat att göra! 🙂 Men jag ska verkligen ta mig i kragen i år och göra mitt bästa, även om det inte blir samma tempo som under vintern.
   Lycka till med testläsarna! Hoppas att du får många bra kommentarer 🙂

 3. Så skönt med ljusa dagar och nätter, äntligen, även om värmen dröjer i norr.
  Jag kommer ta semester från bloggen men snegla lite på manuset emellanåt. Fast vila kommer före manus, hur kär jag än är i redigeringen just nu.
  Hoppas det gick bra med fotograferandet, så roligt! Och vilken grej att få diskutera baksidestext och grejer på förlaget. Pepp! 👍🏻

 4. De här ljusa dagarna är starka favoriter. Önskar att semestern kunde ligga när det är så ljust (med jobb som styrs av att verksamheten stänger på sommaren är det svårt att styra ibland). Jag bloggar i sommar, men som vanligt gör jag färre inlägg. Och så vill jag redigera. Men visst längtar jag efter att skriva nytt. Hur har det gått för dig? Kommit igång?

  • Ja, bloggandet kommer nog gå på sparlåga under sommaren.
   Jag längtar också efter det här nya nu! Har kommit igång och skrivit två kapitel men ska stanna upp och ta det lugnt. Fila på dem och hitta rätt känsla och röst innan jag fortsätter. Måste ställa om huvudet till nytt manus och ny karaktär 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s