Prokrastinering…

Hur svårt ska det egentligen vara att ta sig för att göra något som man längtat efter att göra? Hela veckan har jag gått och väntat på kvällen då jag ska sätta mig ned, öppna dokumentet i datorn och fortsätta skriva. Men kvällen kommer aldrig. Igår öppnade jag faktiskt dokumentet, bara för att inse att kapitlet jag trodde att jag skrev sist inte alls var skrivet. De fick mig att stänga av datorn igen och skjuta på allt en dag till.

Facebook, Instagram, nyheterna. Så mycket det finns att göra när man egentligen borde göra något helt annat… Men det enda sättet att komma igång är att ta sig i kragen och faktiskt skriva något. Vad som helst. Och idag har jag faktiskt skrivit en och en halv sida, tro det eller ej. Det kärvar, det går trögt, men det kommer åtminstone ord. Och tar man sig bara över tröskeln tror jag att det snart börjar rulla på igen. Även om hela kapitlet inte blev skrivet som planerat. Mycket beror nog på skuldkänslor också. Jag vill inte skriva när barnen är vakna, och när de gått och lagt sig vill jag inte överge maken. Jag längtar efter mina skrivdagar men har så fruktansvärt mycket annat framöver som slukar tid, på alla plan i livet.

Men snart så. Då blir det tid även till att skriva.

En rolig sak som hände häromdagen var att jag fick se provöversättningen av Efter Emma. Så himla häftigt att få se sin egen text på engelska! Riktig engelska. Inte den knackiga sorten som jag själv skulle ha knappat ihop. Allt låter bättre på engelska, tycker ni inte? Eller vad sägs om det här:

A quivering sensation that started in her toes and raced through her body. Sticky fingers and motionless air, feet already hardened by warm tarmac and sharp stones.

Ska bli så spännande att se hur det går 🙂

Nej, nu ska jag stänga av datorn och … slötitta på en film. I morgon kanske jag skriver färdigt kapitlet 😉

6 tankar om “Prokrastinering…

 1. Så sant, det gäller att sätta sig bara, orden kommer. Vad skönt att det lossnat! Förstår att dina timmar ska rymma många människor, då är det svårt att gå in i bubblan.
  Stort grattis till översättningen! Är det den din agent ska sälja in din bok med utomlands? Allt blir vackrare på engelska, det håller jag med om. Håller tummarna för dig!

  • Precis, man måste bara sätta sig ned. Men det är så otroligt svårt efter att jag gjort ett uppehåll! Det är väl det här första steget att sätta mig in i var jag var och vad jag höll på med. Får jag bara grepp om det hoppas jag att det ska rulla på.

   Ja! Fyra kapitel har översatts och de kommer användas vid försäljning till utlandet. Så spännande! Väldigt tacksam för dina tummar 😉

 2. Vad tror du om programmet Freedom? Man ställer in tiden som man ska skriva, till exempel tre timmar, eller fyra – och så kapas internetuppkopplingen från datorn man använder under den tiden. För att få tillgång till internet igen krävs det att man sitter tiden ut, eller startar om maskinen. Det låter begränsande men är faktiskt befriande, precis som namnet antyder. Jag har använt det mycket. Ett alternativ är programmet antisocial från samma apptillverkare; med det kan man välja enskilda tidsödande sajter, som Facebook, och stänga av dem tillfälligt.

   • Ja, faktiskt! Kruxet är väl mobilen då, som du säger, men den kan man ”glömma” på
    laddning i ett annat rum. Jag ser till att ladda ner låtarna från min Spotifysktivlista på datorn så att jag slipper använda internet för att lyssna, sedan kör jag 2-3 timmar i stöten.

   • Jag ska faktiskt prova det där, för det är ju så fruktansvärt irriterande att man ska börja surfa runt när det enda man egentligen vill är att få tid att skriva. Just nu är ju nätverkskortet på min dator trasigt, så problemet tillfälligt löst 😉 Gäller bara att trolla bort mobilen i morgon så ska jag nog få en hel del gjort 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s