Läsning

Just nu drunknar jag i böcker känner jag… Jag har inte tänkt köpa fler på ett tag om det inte dyker upp någon från en av favoritförfattarna som inte går att låta bli. Men ändå verkar böckerna bara strömma in i en strid flod.

Högen ovan var den hög jag köpte inför sommaren. Läsningen har hela året gått extremt trögt och det finns varken någon direkt lust eller tid. Ändå ser jag nu att jag läst alla utom Svart vatten i högen ovan, alltid något. Men så gick jag i somras ned en sväng till svägerskans och svärmors loppisstuga där de säljer en hel del böcker, och självklart hittade jag inte bara en som jag gärna ville läsa. Vilket resulterade i denna hög som jag lånade hem…

Bokea har jag läst ut, den var ändå rätt kort.Och ganska annorlunda(utformad som en Ikea-katalog…) De andra… Ja, det kommer ju ett nytt år snart också. Så var jag ju på Bokmässan. Och det är ju ändå Bokmässan, vad ska jag säga 🙂 Som tur var hindrades jag effektivt från bokköp då min väska var överfull redan från början. Trots det fick jag med mig den här högen hem

Tröstar mig med att större delen ändå var till sonen och att en av dem faktiskt kan hjälpa mig i mitt skrivande. Alltid något. Tyvärr så gick jag i lördags in i en affär som säljer böcker och även presenter. hade inte alls planer på att köpa böcker, men vad gör man när de säljer ut läscirkelsböcker för 30 kr styck. Dessutom böcker som jag varit nyfiken på. Ja, men det blev ju tre nya böcker helt enkelt.

Och som om det inte vore mer än nog så har jag ju en ängel till svägerska som jobbar i bokhandel och har även fått de här två böckerna

De vackra döda har jag redan läst ut och Försvunnen ska jag hugga in på nu. Finns fler nya böcker som jag mer än gärna vill läsa men känner att det får faktiskt vänta till lite längre fram…

Vad läser ni? Har ni en lika stor hög som väntar på att bli läst?

11 tankar om “Läsning

 1. Imponerande hög. Själv har jag köpt alldeles för många böcker, pocket. Det är utmärkta att förvara i skokartonger, stl 38! Och jag har några kartonger…

 2. Tack för många bra boktips!
  Belinda Bauer är en favorit och den där har jag inte läst än. Ninni Schulmans Välkommen hem var den första bok av henne jag läste och jag tyckte om den, särskilt hur huvudpersonen framställdes som mänsklig och ingen superdetektiv, som det så ofta blir i den genren – vilket i sin tur sällan är särskilt trovärdigt.
  Jag läser Elin Säfströms En väktares bekännelser och Majgull Axelssons Ditt liv och mitt.

  • Varsågod! 🙂
   Har inte läst så mycket av Belinda Bauer men gillat det jag läst, och den här var också bra. Av Ninni har jag bara läst Flickan med snö i håret så det ska bli kul att läsa den här också. Håller med om att det blir mer intressant när de framställs mänskliga.
   En väktares bekännelser har jag hört om någonstans, är den bra?

   • Jag gjorde ”fel” och valde att inte läsa Ninnis serie i ordning, men jag har Flickan med snö i håret på min läslista. Upplever sällan att huvudpersonen i serier griper tag så jag bara måste läsa serien i rätt ordning, alla privata grejer spelar mindre roll för mig, jag bryr mig mer om historien.
    Den är väldigt bra! En ungdomsfantasy som blandar humor och allvar på ett fint sätt. Mycket underhållande. Författaren heter Elin Säfström och hennes blogg heter Alla bloggar utom jag.

 3. Ja tack för boktips! Var många där som såg ut att kunna passa mig, men jag gillar typ allt å andra sidan… 🙂 Har betydligt fler än du som väntar på att bli lästa, men har ingen direkt plan för när det ska kunna ske.

  • Kul, och roligt med en bred smak 🙂 Jag kan känna mig så himla kräsen ibland…
   Ja, de där högarna har ju en förmåga att växa… Svårt att komma i kapp också när läslusten är ganska låg och tiden knapp.

 4. Hej! Tack för en fin och informativ blogg! Bra tips till en bokmal. Jag älskar att läsa och lånar och köper många böcker. Just nu läser jag tredje delen i Jenny Rogneby’s serie om utredaren Leona. Jättebra och spännande bok. Rekommenderas.
  Anneli

   • Ja har läst båda dom tidigare böckerna och tycker dom är bra. Dom är lite ovanliga mot andra deckare jag läser. Leona är ju lite udda och hon utges inte som hjältinna som räddar världen.
    Trevlig kväll! Anneli

   • Jag gillade den första och tyckte att det var uppfriskande med en lite annorlunda(minst sagt…) polis. Får nog ta och läsa resten när jag betat av högen lite grann… 😉
    Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s