Sista bokningen

Förra veckan var en väldigt dålig skrivvecka. Det var en rätt dålig vecka överlag, ska jag erkänna. Trött och eländig var jag och råkade ut för det ena efter det andra inklusive migränanfall. Orken och lusten att skriva fanns verkligen inte där, speciellt inte med tanke på att endast kvällstider fanns till godo. Enda ljuspunkten var att det damp ned 25 st friex av ljudboken från Förlagssystem(efter att de först skickat ut de nya böcker jag beställt hem med en faktura som var dubbelt så hög som den borde vara, så jag var skeptisk när det kom ett sms om ett till paket…)

Men ny vecka, nya tag! Den här veckan har jag dessutom TRE skrivdagar, så gissa om det ska jobbas i kapp nu 😉 Efter dagens skrivpass står räknaren i appen nu på 31 400 ord. Tycker det rullar på ganska bra nu och det blir ju helt klart bättre. Vissa kapitel kan jag längta efter att få skriva, sedan finns det andra smått luddiga kapitel som får mig att bli sittande utan att riktigt komma igång för de har inget riktigt syfte eller någon konflikt… Men när jag är klar med dem har de förhoppningsvis det, eller så ryker de som ett redan gjort.

Idag har jag förutom att jag skrivit också gjort höstens sista inbokade författarbesök som idag var mitt första skolbesök någonsin. Jag besökte en klass i Forsmarks gymnasieskola som valt skrivande som tillval och berättade om min väg till att bli publicerad och hur jag arbetar med mitt skrivande. Jag hade även med mig två skrivövningar som de fick arbeta med under lektionen. Riktigt roligt men ska bli så skönt nu när inga fler besök är inbokade. Det tar så mycket tid och energi att förbereda sig för besöken att det stjäl skrivtid.

I morgon och på torsdag fortsätter omskrivningen! Återstår att se om planen håller…

3 tankar om “Sista bokningen

 1. Det finns olika skrivvckor, så är det bara. Låter stort att föreläsa om sitt författande men jag förstår att det tar mycket energi – och tid. I fredags passade jag på att kika in på akademibokhandeln i Göteborg och köpa Efter Emma! Har börjat på den och ser verkligen fram emot att ha den som sällskap i sängen på kvällarna!😊

  • Helt klart! Ingen vecka är den andra lik 🙂
   Det är roligt att få komma och hålla föredrag men det kräver ju en hel del förberedelser också. Men väldigt lärorikt och utvecklande!
   Vad roligt att du köpt boken! Hoppas att du gillar den 🙂 Jag vill köpa din också, återkommer om det 😉

   • Så kul att du vill läsa Skuggvinter, den går att beställa från bloggen om man önskar, under fliken ”beställ bok och recex”. På tal om föredrag och sånt, jag ska vara med i radio idag med anledning av Skuggvinter ( länken finns på min blogg). Ihhhh…..nervöst! Ha det fint🌸

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s