Tanka inspiration

Så var underbara maj här, årets bästa månad om man har vädergudarna på sin sida. Trädgården sprakar i färg just nu och jag njuter av soliga dagar och ljusa kvällar. På nätterna njuter jag lite mindre av bastutemperaturen i vårt sovrum som ligger på husets solgavel… Men man kan inte få allt här i livet.

Just nu skriver jag ingenting. Jag har en viloperiod där jag i stället tankar energi och inspiration för att orka skriva framöver och jag tror det var otroligt välbehövligt just nu. Skrivdagarna har blivit lata dagar där jag promenerar och inte gör mycket annat, även om det känns tomt och det hela tiden gnager en tanke i bakhuvudet att jag borde ägna all värdefull tid till att skriva på något. Men just nu behöver jag tiden till att vila. Den här veckan har det dock blivit en del administration då det börjar röra lite på sig med signeringar och annat framöver, och 6 juni släpps Efter Emma som pocket lagom till sommaren.

Däremot lever mina idéer för fullt i huvudet och jag planerar vidare med papper och penna nära till hands för att kunna skriva ned tankar som dyker upp. Lösryckta scener som passar in, tankar om tema och djup. De börjar ta form, båda manusidéerna, och det ska bli riktigt kul att ta tag i dem när tiden blir rätt.

Tar ni ledigt från skrivandet i sommar eller kör ni på som vanligt?

6 tankar om “Tanka inspiration

 1. Visst är maj månad en underbar månad då alla knoppar är storslagna och spicker för att andas syre. Oktober tycker jag också är underbart vacker månad när löven skiftar färg och det är lagom kyligt. Jag avskyr att frysa!

  Jag förstår att du vill ha en viloperiod från skrivandet. Det har jag också haft i början av maj. Kände att jag behövde fundera på hur min historia ska fortsätta, men har ännu inte kommit fram till något bra.

  Jag har faktiskt och precis skrivet ett blogginlägg idag och jag tänker ta en lång sommar att njuta av och skriva, Bloggen återvänder jag till hösten igen till. https://anethebergendahl.wordpress.com/

  Så roligt med signeringar och annat. Kul att det rör på sig. Var ska du signera någonstans?
  Själv signerade jag i måndags utan Pressbyrån på sjukhuset där jag jobbar. Den bästa boksigneringen ever, sålde 50 pocketböcker och var nästintil domnad i händerna.

  Min allra första ljudbok släpptes av WAPI i förrgår 22/5 på Storytel, Nextory, Bookbeat, ladda gärna ner och lyssna på min feelgoodroman del 1.

  Önskar dig en lång skön och trevlig sommar. Kram 🙂

  • 50 böcker är otroligt bra! Wow! 🙂

   Jag ska signera på Ica Maxi i Uppsala(Stenhagen), sedan har jag lite andra ställen på gång men inget som är inbokat och bestämt ännu 🙂

   Önskar en lång, skön sommar till dig också! Kram 🙂

 2. Detta blir min första skrivande sommar sen jag var barn, eftersom jag inte återupptog skrivandet förrän i höstas. Så jag planerar att ägna mest tid åt det i år!

  • Förstår det! Och det är ju faktiskt en perfekt årstid med sina ljusa nätter 🙂
   Jag känner att jag behöver släppa pressen att prestera under sommaren men kommer säkert att pyssla och skriva lite ändå, utan några krav 😉

 3. Att tanka för att orka är en del av skrivandelivet tänker jag. Själv hoppas jag få skriva i sommar eftersom jag tyvärr drabbats av viss utmattning och inte kunnat skriva i vår. Men tankarna har ändå rört sig kring manuset och lite fix med inledningen har det blivit så det är efterlängtat att få sätta igång. 😊

  • Usch för utmattning… 😦
   Men då förstår jag att du längtar efter tid och ork att få skriva 🙂

   Ja, själva tankande är nog otroligt viktigt för att fylla på med ork och inspiration. Min plan är att suga åt mig så mycket jag kan så att jag orkar köra på i höst 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s