”När kommer nästa bok då?”

Det finns några frågor här i livet som man inte alltid vill få.

Är du gravid? Väldigt jobbig fråga om man inte är det eller inte vill avslöja graviditeten. När man väl fått barn brukar det inte dröja länge innan man får frågan om när nästa barn kommer. Själv är man utmattad av konstant sömnbrist och har inte ens börjat tänka i banorna att man skulle vilja öka på utmattningen med ett barn till. Efter andra barnet fortsätter frågan komma för efter två pojkar måste vi ju vilja ha en tjej också… Nej.

Och nu frågan om när nästa bok kommer. Missförstå mig inte. Jag är jätteglad att mina böcker blir lästa, jag är otroligt glad att människor intresserar sig för mitt skrivande och hur det går och väntar på nästa bok. Men när man själv inte har något svar på frågan blir den efter efter en si så där tjugo gånger aningen jobbig.

Som ni kanske märkt är den här bloggen minst sagt åsidosatt sedan en tid tillbaka. Det beror till viss del på att tiden inte räcker till, men det beror till stor del på att jag fått ett stort bakslag kan man säga. Från att i början av 2017 varit på topp, överlycklig över bokkontrakt med ett traditionellt förlag, salig över att ha skrivit avtal med en agentur, så är jag nu tillbaka på ruta ett.

Jag står utan förlag.

Jag har ett färdigskrivet manus men har ingen aning när det kommer ut som bok och vilken form. Om det ens kommer ut. För närvarande söker jag nytt förlag att samarbeta med. Manuset har varit ute på en vända till förlag och jag håller nu på och arbetar om stora delar av det för att sedan skicka tillbaka till två förlag som visat intresse. Den alltid återkommande känslan av att vilja ge upp har åter pockat på min uppmärksamhet men jag har nu landat hyfsat i situationen och försöker göra det bästa av den.

För att ge upp finns inte på kartan.

Så det är där jag befinner mig just nu. Omarbetningen flyter ändå på hyfsat, jag försöker blicka framåt och vet att faller den här idén har jag många fler på tur. Någonstans finns förlaget för mig.

Håll tummarna för mig att vi hittar varandra snart.

7 tankar om “”När kommer nästa bok då?”

 1. Ja, den första frågan får jag aldrig mer för jag har passerat fertiitetsåldern och dessutom opererat bort livmodern för 5 år sedan. Vilket är superskönt! Möjligen kan magen bli svullen om jag äter för mycket choklad.

  Så kommer jag till andra frågan och den är förståeligt lite tråkigare. Jag har inga ord att säga till dig som tröstar , men jag säger i alla fall det att jag håller tummarna för dig att du hittar ett nytt förlag till ditt färdiga manus.

  Jag vet inte om du har läst min debutroman *Livet blir aldrig som man tänkt* den har jag gett ut som egenpublicerad på mitt eget nystartade bokförla Anemon. Ärligt talat var jag för feg för att skicka mitt manus till olika förlag – jag ville absolut inte få ett NEJ TACK. Men 2 veckor efter min utgivning som var den 13/9-2017 hittade WAPI mig och jag fick ett bokkontrakt på ljudbok. 🙂 Nu har jag mitt andra råmanus klart och jag funderar starkt på att skicka till några förlag, då jag har fått mera mod!

  Lycka till och jag håller tummarna.

 2. Så trist att höra, Anna. Men i värsta fall kan du göra som jag och Katarina, börja med traditionella bokförlag, för att sedan starta ett eget istället 🙂
  Alternativt bara ge ut ditt manus som ljudbok (ljudboksförlagen tar ju nästan alla manus som skickas in om man vill ha ut boken som ljudbok). Då kan du ge ut den själv som tryckt.
  Givetvis håller jag tummarna för att något förlag nappar om det ändå är den vägen du vill gå 🙂

  • Ja, det blev en rejäl kalldusch även om jag hade det på känn…
   Har börjat tänka lite i de banorna 🙂 Får jag kontrakt på ljudbok kan jag ju alltid ge ut den som pocket själv. Får se hur omarbetningen blir och vad förlagen som varit intresserade säger 🙂

   • Precis, nu får ju de flesta som vill ha sin bok som ljudbok, den utgiven då just ljudboksförlagen dammsuger marknaden på det mesta som finns, så det är nog inga problem. Vill man ha ut den som ljudbok, brukar det vara lätt att få napp.
    Men, som du säger, när det gäller den fysiska kan det nog vara smart att vänta och se om förlagen nappar först. Då har du ju gjort allt du kunnat där först 🙂

 3. Inte konstigt om det känns segt när det blir så. Å andra sidan, även om frågan när nästa bok kommer kan stressa, har du ingen deadline eller press egentligen utan kan överväga ev förlag som tackar ja om det är den vägen du ska/vill gå eller göra på annat sätt. Oavsett när och hur väntar iaf jag tålmodigt och håller tummarna för att det blir bra för dig och ditt manus. 🙂

  • Nej, den enda pressen just nu kommer från mig själv… Försöker att inte tänka på det utan gör vad jag kan för att manuset ska bli så bra som möjligt, finns ju ingen deadline överhuvudtaget. Det får visa sig hur det går, förhoppningsvis kommer något bättre ur det i slutändan 🙂 Om inte har jag i alla fall många andra manus på tur att skrivas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s