Lågtryck

Har gått i flera dagar nu och tänkt att jag ska skriva ett inlägg, men har inte riktigt orkat. Har haft en förkylning i kroppen i över en vecka nu som för några dagar sedan mynnade ut i en fruktansvärd hosta. Så jag har mest tagit det lugnt och stoppat i mig varenda halstablett som jag kunnat hitta i jakt på något som hjälper. Nu är jag som tur är höstlovsledig fyra dagar och slipper drabbas av hostattacker i samtalen med kunderna… Ikväll ska vi dock på bio, så jag hoppas att hostan lugnar sig tills dess.

I söndags var jag det signeringsdags i Uppsala. Och det här var första tillfället som det faktiskt var ganska segt(bortsett från Bokmässan då…). Endast fem böcker blev sålda, men fem är alltid bättre än inget. Trevligt var det i alla fall och många som ändå kom fram och pratade. ”Har du skrivit den här boken?!” ”Ja.” ”Fan vad starkt. Jag läser ju inte, men bra jobbat.” ”Det är annars en bra julklapp.” (Hint, hint) ”Nä du, vi är nya generationen. Vi har Netflix.” Helt autentiskt samtal. Annars kul att se hur vissa gärna kommer fram och pratar men inte vill köpa någon bok, de har ju så många. Sedan ser man de passera en gång till, en gång till. Och så kommer de fram och säger att de köper den ändå, eller köper den som present. Då känns det som att det ändå ger något att komma ut och synas 🙂

Om förkylningen avtar ska jag återuppta synopsisplaneringen innan all feedback från testläsare och lektör kommer tillbaka. Är så himla nöjd med mig själv att jag skrev ihop sammanfattningen av trådarna till nya idén! Genast så ser jag då att då måste jag ha en scen med det där, en scen med det där och så en scen där hon gör det där. Boken planerar nästan sig själv 😉 Tror faktiskt att postit-lapparna får komma fram så att jag sedan kan flytta runt alla scenerna i en ordning som känns bra, vissa kommer ju att passa bra att kombinera också. Ska bli spännande att se vad det blir av det 🙂

Avslutar med det roligaste av allt. Igår fick jag läsarpost. Ett fint handskrivet kort i ett kuvert, med ett tack för spännande läsning och väldigt fina jämförelser till författare som jag ser upp till. Blev så himla glad att någon tagit sig tid att reflektera över min bok och dela upplevelsen med mig. Det om något ger energi och lust att fortsätta med skrivandet!

Hoppas att ni håller er friska i höstmörkret!

6 tankar om “Lågtryck

  1. Åh, vad roligt att träffa läsare och kanske ännu roligare och finare att få ett handskrivet kort. Jag förstår glädjen i det och att få ”vanlig” post som dessutom är handskriven tycker jag gör det hela extra fint. Jag hoppas att jag någon gång också får läsarpost 🙂 Och krya på dig!

  2. Haha, vilket kul samtal! Han (jag antar att det var en han) verkade ju nästan lite stolt över det faktum att de inte läste, Som om det skulle betyda att de var människor som hänger med i sin tid, men jag tycker nog snarare att det lät lite sorgligt. Visst är netflixandet även det ett sätt att tillgodogöra sig berättelser, men själva inställningen, att böcker är något förlegat… Not hot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s